Elegy for a Dead World

Een verhalende game die gebaseerd is op klassieke Engelse gedichten, waar je je eigen stempel op drukt. Je loopt als een soort antropoloog door verschillende werelden, interpretaties van gedichten die prachtig zijn vormgegeven. Elke wereld is verwoest, maar de vergane glorie van de oude beschaving is nog zichtbaar. Je komt fragmenten van gedichten tegen, maar er worden ook vragen gesteld: dit alles om jou als speler uit te dagen om zelf te schrijven over deze wereld, wat hier gebeurd is of je gedachten over dit alles. Uiteindelijk kun je jouw verhaal delen met andere spelers.

Gorogoa

Gorogoa is niet alleen bijzonder vanwege de handgetekende beelden (geen enkele asset wordt opnieuw gebruikt!), maar ook door de slimme puzzels. Elke keer zie je vier afbeeldingen die je vervolgens op elkaar moet leggen om verder te komen. Leg bijvoorbeeld een plaatje van een jongetje op die van een deur: het jongetje doet de deur open en komt in een nieuwe omgeving terecht. Het is niet altijd voor de hand liggend welke afbeeldingen je op elkaar moet leggen, en daar zit de uitdaging van Gorogoa vooral in.